menu icon

Saznajte više uz naše stručnjake

Crijevna mikrobiota sastoji se od milijardi mikroorganizama koji žive u probavnom sustavu čovjeka i ima metaboličku aktivnost gotovo jednaku pojedinim organima.

Zbog čega kažemo da zdravlje započinje u našim crijevima?

Zbog čega kažemo da zdravlje započinje u našim crijevima?

Sastav crijevne mikrobiote stoga utječe na zdravlje kroz cijeli niz korisnih funkcija. Često zaboravljamo da su za snažan imunitet bitna i zdrava crijeva. Koža te dišni i probavni sustav svakodnevno dolaze u kontakt s različitim tvarima i mikroorganizmima te imaju prirodne mehanizme kojima se od njih štite. Crijevna mikrobiota, odnosno bakterije i drugi mikroorganizmi koji prirodno naseljavaju crijeva jedan su od tih zaštitnih mehanizama, a uz njih je oko 70-80% stanica imunološkog sustava locirano upravo u probavnom sustavu pa je iz toga jasno pod kolikim je udarom svakodnevno naš probavni sustav.

Da biste lakše shvatili kako funkcioniraju crijeva, zamislite jedan prosječni mravinjak. U njemu milijuni jedinki svakodnevno funkcioniraju bez pogreške i kvara, te savršeno održavaju sve funkcije koje su nužne za opstanak i produljenje vrste. Tako i u našim crijevima svakodnevno vrijedno rade milijarde dobrih bakterija, sprječavajući naseljavanje onih „loših“.

Za sve informacije i savjete o Biorela® proizvodima obratite se u naše Savjetovalište. Tim naših liječnika i farmaceuta rado će odgovoriti na vaša pitanja.

Imate pitanje za nas? Javite nam se i saznajte sve što vas zanima!

Sve informacije i savjete o Biorela® proizvodima potražite u našem savjetovalištu. Tim naših liječnika i farmaceuta rado će odgovoriti na vaša pitanja.

Javite nam se