menu icon

Znanost i tehnologija

Znanost i tehnologiju koristimo kako bismo osigurali učinkovitost, kvalitetu i sigurnost Biorela® proizvoda.

Premium sojevi

Premium sojevi

Znanstveno potvrđena učinkovitost

Znanstveno potvrđena učinkovitost

Više od 30 godina istraživanja

Više od 30 godina istraživanja

Više od 300 studija

Više od 300 studija

Zašto je znanost važan sastojak Biorela<sup>®</sup> proizvoda?

Zašto je znanost važan sastojak Biorela® proizvoda?

Znanost je u proces razvoja Biorela® proizvoda uključena od prvog koraka. Započinjemo sekvencioniranjem genoma i identifikacijom svakog soja čime osiguravamo da su sojevi u proizvodima na tržištu identični materijalima korištenima u znanstvenim ispitivanjima.

Iako su naše kulture dobrih* bakterija humanog podrijetla, odnosno prirodno prisutne u ljudskom organizmu, njihova prikladnost se dodatno ispituje pa je tako na Howaru® sojevima provedeno više od 110 studija ispitivanja sigurnosti.

Kruna našeg rada su ispitivanja učinkovitosti, od provjere da bakterije preživljavaju u čovjekovom probavnom sustavu do kliničkih ispitivanja djelovanja pojedinih sojeva i kombinacija kod specifičnih zdravstvenih stanja.

Na Howaru® sojevima, koji su sadržani u našim Biorela® proizvodima, objavljeno je više od 600 znanstvenih studija i publikacija u vodećim znanstvenim časopisima. Upravo na temelju spomenutih ispitivanja, međunarodne zdravstvene organizacije donose preporuke za primjenu dobrih* bakterija u praksi.

Za kraj, ali ne manje važna, su i ispitivanja stabilnosti kojima potvrđujemo snagu proizvoda tijekom njegovog roka valjanosti pa se tako gotovo svi Biorela® proizvodi mogu čuvati 24 mjeseca i to izvan hladnjaka.

Kako tehnologiju koristimo za stalna poboljšanja Biorela proizvoda?

Kako tehnologiju koristimo za stalna poboljšanja Biorela proizvoda?

Dobre* bakterije su živi mikroorganizmi, a da bi mogli povoljno djelovati na ljudski organizam moraju u probavni sustav dospjeti živi i u dovoljnom broju. Kako bismo to osigurali, koristimo najnovija tehnološka dostignuća tijekom čitavog procesa – od uzgoja kultura do formulacije i pakiranja gotovog proizvoda.

Howaru® sojevi proizvode se korištenjem specijalnih tehnoloških procesa i metoda stabilizacije. Liofilizacijom uz krioprotektante postiže se maksimalna stabilnost stanične stijenke što doprinosi stabilnosti i kvaliteti gotovog proizvoda.

Inovativna Chocowise<sup>®</sup> tehnologija

Inovativna Chocowise® tehnologija

Posebno smo ponosni na Chocowise® tehnologiju koja nam omogućuje da osjetljive kulture mikroorganizama uklopimo u ukusnu čokoladu. Time još više približavamo dobre* bakterije najmlađima, ali i ostalim potrošačima koji uz kockicu čokolade sasvim sigurno neće zaboraviti uzeti svoju dnevnu dozu nutrijenata.

No, okus nije jedini razlog zbog kojeg smo odlučili ponuditi proizvode u ovom obliku. Visokokvalitetna čokolada bogata je polifenolima, mineralima i vlaknima pa umjerena konzumacija može povoljno utjecati na zdravlje i raspoloženje. Čokolada također odlično štiti žive kulture od utjecaja okoliša što doprinosi stabilnosti proizvoda, ali i preživljavanju dobrih* bakterija u probavnom sustavu.

Imate pitanje za nas? Javite nam se i saznajte sve što vas zanima!

Sve informacije i savjete o Biorela® proizvodima potražite u našem savjetovalištu. Tim naših liječnika i farmaceuta rado će odgovoriti na vaša pitanja.

Javite nam se