Recepti za heljdin griz u posljednje vrijeme su sve popularniji, a razlog leži u tome što je heljda prepoznata kao namirnica bogata vlaknima, vitaminima i mineralima, a siromašna kalorijama. I, ono što je nekima izrazito važno, a i presudno – heljda je bez glutena.
U hladnim zimskim danima birajte hranu koja budi osjećaj topline. Od davnina ljudi zimi koriste namirnice koje griju tijelo, a neke od njih koristili smo i kod pripreme heljdinog griza. Stoga, prije nego što se suočite s ledenim jutrom i svakodnevnim obavezama, pripremite doručak koji će vas ugrijati – heljdin griz s orašastim plodovima i mirisnim notama cimeta.
Recept za heljdin griz oplemenili smo namirnicama koje uključuju, tamnu čokoladu, bademe i cimet. Ova moćna trojka odličan je dodatak smoothiejima i kašama, a i idealan sastojak za recept za heljdin griz. Ako heljdu još niste upoznali u ovom izdanju, ovaj recept će vas oduševiti.
Heljda se u prehrani koristi već tisućama godina, a u Hrvatskoj je posebno omiljena u sjeverozapadnoj regiji gdje se koristi u kuhinjama kao prilog raznim zimskim jelima. Posljednjih godina heljda postaje sve popularnija, posebno kod poklonika osviještene prehrane, jer kao što smo spomenuli u uvodu, za razliku od brojnih drugih žitarica – ne sadrži gluten.
Preporučuju je i nutricionisti, osobito fizički aktivnijim osobama, zbog visokog udjela proteina, ali i prehrambenih vlakana te esencijalnih sastojaka poput magnezija, kalcija, kalija i željeza.
Ugodnog okusa, lagana i vrlo svestrana, heljda je vrijedna namirnica koju ne treba zanemariti.
Kušajte heljdin griz po Biorelinom® receptu i uživajte u doručku koji grije!
Sastojci:
Heljdin griz pripremite prema uputama na pakiranju i obogatite je ostalim sastojcima iz recepta. U još topli griz od heljde umetnite nekoliko kockica tamne čokolade koja će se od topline otopiti. Na vrh griza dodajte cimet, bademe i suho voće, a ako vam griz od heljde nije dovoljno sladak, recept obogatite medom.
Tijekom zimskih mjeseci često se osjećamo pomalo tromo, melankolično i iscrpljeno, a hrana koja grije može olakšati nošenje s ovim osjećajima. Dodatnu podršku potražite i u Biorela® MagneBiotic proizvodu koji sadrži jedinstvenu formulu za dobro raspoloženje te smanjenje umora i iscrpljenosti.
Heljdin griz možete pripremati tijekom cijele godine, a sastojke birati ovisno o sezoni. Recepte za heljdin griz obogatite bananom ili mu dodajte kokos, maslac od lješnjaka ili badema. U proljetnim mjesecima umjesto suhog voća pripremite heljdin griz s jagodama, a ljeto rezervirajte za griz od heljde s borovnicama, malinama, ananasom, breskvama ili marelicama.
Birajte svoj omiljeni okus heljdinog griza, budite kreativni, a recepte prilagodite sebi i namirnicama koje su trenutno aktualne u sezoni. Osim što ćete jesti zdravo, iskoristit ćete i sve dobrobiti trenutnog sezonskog voća.
Magnezij i vitamin B6 doprinose smanjenju umora i iscrpljenosti, normalnoj psihološkoj funkciji te normalnoj funkciji živčanog sustava.
Sve informacije i savjete o Biorela® proizvodima potražite u našem savjetovalištu. Tim naših liječnika i farmaceuta rado će odgovoriti na vaša pitanja.
Javite nam se