menu icon

Jogurt od kokosovog mlijeka

Sastojci:

 • 400 ml punomasnog kokosovog mlijeka (jedna konzerva)
 • 3 žličice tapioka škroba
 • 2 žličice meda/agavin sirup/rižin slad
 • 2 Biorela kapsule

Postupak:

 1. Odvojiti 1/3 sadržaja kokosovog mlijeka i u taj dio umiješati tapioka škrob. Dobro sjediniti tapioku i mlijeko da ne ostanu grudice.
 2. Preostale 2/3 kokosovog mlijeka presuti u zdjelu i staviti je na srednje jaku vatru polako dodavajući i miješajući 1/3 kokosovog mlijeka sa tapiokom
 3. Lagano će se formirati smjesa konzistencije pudinga. Proces traje 2-3 minute, kad se formira smjesa konzistencije pudinga skloniti sa vatre i ohladiti na temp ispod 40°C.
 4. U tako ohlađenu smjesu dodati med i istresti sadržaj dvije kapsule Biorele.
 5. Sve dobro promiješati i preliti u staklenke. Staklenke pokriti gazom i ostaviti na sobnoj temperaturi, na tamnom mjestu da fermentira 24 sata ili 6-8 sati u dehidratoru na temperaturi 35-40°C.
 6. Tijekom fermentacije u staklenki jogurt se može odvojiti na dvije faze – može se odvojiti bijeli, gusti dio i žuta tekućina poput sirutke. Može se odvojiti samo gusti bijeli dio ili sve zamiješati po završetku fermentacije.
 7. Prije konzumacije jogurt ohladiti u frižideru poslužiti ga s voćem, chia sjemenkama ili granolom.

Imate pitanje za nas? Javite nam se i saznajte sve što vas zanima!

Sve informacije i savjete o Biorela® proizvodima potražite u našem savjetovalištu. Tim naših liječnika i farmaceuta rado će odgovoriti na vaša pitanja.

Javite nam se