menu icon

Pokrenite svoje mališane: Boravak na otvorenom godi imunitetu!

Hladniji mjeseci su napokon iza nas, što znači da je pravo vrijeme za poticanje mališana na aktivnosti u prirodi! Istraživanja su pokazala kako boravak na otvorenom ima dugoročni pozitivni utjecaj na imunitet. Stoga, stavite mališanima veto na igraće konzole, mobitele i ostale tehnikalije. Organizirajte vožnju biciklima, kupite rekete za badminton, loptu za nogomet ili košarku i zabava može početi! U nastavku vam donosimo nekoliko sjajnih ideja kojima ćete pokrenuti mališane, jer svi znamo da je aktivno i zdravo dijete – sretno dijete!

5 ideja za proljetne aktivnosti na otvorenom:  

1. Organizirajte obiteljski turnir u badmintonu 

U ovom iznimno zabavnom sportu mogu sudjelovati sve generacije. Osim što ćete potaknuti mališane na trčkaranje za lopticom, priuštit ćete im puno smijeha i dobre zabave. Jeste li znali da je badminton najbrži sport koji se igra reketima i drugi najpopularniji sport, odmah poslije nogometa?

2. Posjetite nacionalni park

Jedan od načina da svojim mališanima omogućite udisanje svježeg zraka je odlazak u nacionalni park ili park prirode. Predlažemo posjet Plitvičkim jezerima. Ulaznica za djecu do 7 godina se ne plaća!

3. Pripremite piknik u prirodi

Svakako uključite svoje mališane u organizaciju piknika. Neka vam kod kuće pomognu s pakiranjem zdravih sendviča, voća, krekera i povrća u kutijice za hranu koje ćete ponijeti sa sobom u prirodu. Kad stignete na lokaciju, zadužite ih npr. za postavljanje jednokratnih tanjura i čaša. Na taj ćete ih način potaknuti da budu aktivni i navikavati da pomažu drugima.ž

4. Uključite mališane u grupne aktivnosti na otvorenom

Proljeće je idealno vrijeme za uključivanje mališana u sportske aktivnosti na otvorenom. Osim što su na svježem zraku i aktivni, mališani imaju mogućnost sklapanja novih prijateljstava i navikavanje na timski rad.

5. Krenite u obiteljsku vožnju biciklima

Osim što je iznimno zabavna, obiteljska vožnja biciklima se ubraja u jedan od najefikasnijih načina vježbanja. Bicikliranje je ujedno idealan način spajanja tjelovježbe i boravka u prirodi na svježem zraku. Pritom nemojte zaboraviti zaštitnu opremu: kacigu te štitnike za ruke i noge.

Ne zaboravite na pravilnu prehranu i dobre* bakterije!

Uz fizičku aktivnost, prehrana bogata hranjivim nutrijentima te unos dobrih bakterija su nezaobilazne karike pravilnog rasta i razvoja naših mališana. Stoga predlažemo da u njihovu svakodnevnu prehranu uključite proizvode koji sadrže dobre bakterije. Jedan od njih je i nezaobilazna Biorela® Choco Multi Kids! Riječ je o ukusnom dodatku prehrani za svakodnevnu zaštitu otpornosti organizma u obliku prutića mliječne čokolade.

Biorela® Choco Multi Kids osigurava unos čak 12 vitamina, uključujući vitamin D za zdrav imunitet djece, 3 minerala važna za normalan razvoj kostiju i rast djece te normalan kognitivni razvoj, kao i dvije kulture dobrih* bakterija, potvrđeno učinkovite i sigurne kod djece.

Vitamin D doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava djece, željezo je potrebno za normalan kognitivni razvoj, a jod za normalan rast djece. Kalcij i vitamin D su potrebni za normalan rast i razvoj dječjih kostiju.

Ukusna mliječna čokolada idealan je medij za stabilnost bakterijskih kultura i nije ju potrebno čuvati u hladnjaku.

Imate pitanje za nas? Javite nam se i saznajte sve što vas zanima!

Sve informacije i savjete o Biorela® proizvodima potražite u našem savjetovalištu. Tim naših liječnika i farmaceuta rado će odgovoriti na vaša pitanja.

Javite nam se