menu icon

Važnost dobrih* bakterija u zaštiti zdravlja

Zdrava osoba je ona čija je razina prirodne tjelesne obrane na visokom nivou, osposobljena za borbu protiv nepoželjnih mikroorganizama iz okoliša. Naš obrambeni sustav je zapravo sinergija različitih organa, stanica i molekula koji zajednički djeluju. Ključno pitanje je kako postići da naš organizam bude pripravan i spreman na borbu protiv negativnih utjecaja iz okoliša. Pomoći mogu dobre bakterije.

Dobre bakterije su sastavni dio crijevne mikrobiote koju čine trilijuni mikroorganizama. One sudjeluju u metabolizmu hranjivih tvari, a osim toga posao im je i sinteza vitamina K te nekih vitamina B skupine. Njihova ključna uloga je zaustavljanje umnažanja takozvanih loših bakterija kao i sprečavanje njihovog štetnog djelovanja. Njihova prisutnost odgovorna je za ravnotežu u crijevnoj mikrobioti, a ona je bitan faktor u normalnom radu imunološkog sustava.

Ukoliko se naruši balans crijevne mikrobiote pa loše bakterije prevladaju, posljedica može biti proljev te naš imunološki sustav može pokleknuti. Povećanom broju loših bakterija pogoduju stvari koje povezujemo s užurbanim načinom života: stres i neuravnotežena prehrana, no krivca možemo pronaći i u antibioticima koji uz patogene bakterije unište i one dobre.

Utemeljena na više od 30 godina istraživanja svjetski poznatih sojeva i više od 300 kliničkih studija i članaka, Biorela® je preferirani brand dobrih* bakterija i znanstveno potvrđenih formulacija. Biorela® inovativne formule koriste samo najbolje svjetske sojeve s klinički potvrđenim djelovanjem u specifičnom zdravstvenom stanju. Bez obzira za koju namjenu vam trebaju dobre* bakterije, u Bioreli® ćete upravo zato pronaći svoju djelotvornu formulu.

Imate pitanje za nas? Javite nam se i saznajte sve što vas zanima!

Sve informacije i savjete o Biorela® proizvodima potražite u našem savjetovalištu. Tim naših liječnika i farmaceuta rado će odgovoriti na vaša pitanja.

Javite nam se