menu icon

Vitamin D: Dobiva li ga vaše dijete u dovoljnoj mjeri?

Vitamin D je ključan za zdravlje i razvoj naših mališana. On pomaže tijelu apsorbirati minerale poput kalcija i fosfora, sudjelujući u izgradnji snažnih zuba i kostiju. Osim toga, odlikuje ga izuzetno povoljan učinak na imunološki sustav.

Manjak stvara zdravstvene probleme

Nedostatak vitamina D kod djece može uzrokovati rahitis. Riječ je o bolesti koja može dovesti do deformacije kostiju i prijeloma te onemogućiti da dijete dostigne svoju genetski predviđenu visinu i čvrstoću koštanog tkiva.

Najbolji izvori vitamina D

Od milja ga još nazivamo i „sunčev vitamin“ jer ga tijelo može proizvesti samo kada je koža izložena sunčevoj svjetlosti. Pritom je važno imati na umu da mališani trebaju boraviti na otvorenom samo za vrijeme blagih proljetnih sunčevih zraka. Kako onda osigurati djetetu dovoljne količine vitamina D?

Osim namirnica bogatih spomenutim vitaminom (losos, tuna, skuša, pastrva, sardina, žumanjci, jetrica, narančin sok), predlažemo da svojim mališanima svakodnevno ponudite jedan prutić Biorele Choco. Ima li idealnijeg načina da dijete dobije optimalnu dnevnu količinu dobrih* bakterija i vitamin D?

Biorela Choco sadrži kulturu bakterija koje žive dolaze do crijeva i ondje povećavaju broj bifidobakterija te vitamin D koji doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava.

Biorela Choco mliječna je namijenjena djeci od navršene jedne godine i odraslima, a Biorela Choco tamna bez šećera djeci od navršene treće godine i odraslima za svakodnevnu zaštitu otpornosti organizma te povećanje broja dobrih* bifidobakterija u probavnom sustavu. Pogodna je i za trudnice i dojilje, a potrebno ju je čuvati na suhom mjestu, na sobnoj temperaturi. Čuvanje u hladnjaku nije potrebno.
Preporučena dnevna doza je jedan (1) prutić na dan.

Foto: Thinkstock

Imate pitanje za nas? Javite nam se i saznajte sve što vas zanima!

Sve informacije i savjete o Biorela® proizvodima potražite u našem savjetovalištu. Tim naših liječnika i farmaceuta rado će odgovoriti na vaša pitanja.

Javite nam se