menu icon

Zeleni smoothie kao pomoć protiv umora i stresa

Život nam svakodnevno priušti stresne situacije, a kako bismo se što lakše i brže s njima izborili svaka pomoć pritom je dobro došla. Zbog toga vam ovaj put donosimo recept za zeleni smoothie, prepun hranjivih sastojaka kao podrška u prirodnom smanjenju napetosti i tjeskobe.

No, prije svega, ako osjećate preplavljenost svakodnevnim stresom, pokušajte u svoju dnevnu rutinu uključiti neku vrstu tjelovježbe i opuštanja, odnosno meditacije. Ove aktivnosti imaju prirodan i trenutačan učinak na smanjenje razine stresa.

Drugi važan faktor je prehrana. Tjelovježba i uravnotežena, zdrava prehrana ključni su preduvjeti fizičkog i mentalnog zdravlja. Pobrinite se da putem hrane ili dodataka prehrani unosite dovoljne količine magnezija i vitamina B6. Ovaj moćan dvojac djeluje sinergijski te doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti te normalnoj funkciji živčanog sustava.

Zeleno lisnato povrće poput blitve ili špinata odličan je dodatak svakom smoothieju, jer donosi obilje antioksidansa, baš kao i avokado sa svojim zdravim masnoćama. Žitarice i jogurt izvrstan su izvor proteina i vlakana.

Ako se još niste upoznali s blagodatima koje donosi maca prah, predlažemo da ga probate upravo u ovom receptu. Njegove benefite za zdravlje, pogotovo ono žensko, tradicionalna medicina poznaje već tisućljećima.

Recept za zeleni smoothie protiv stresa i umora

Danas vam donosimo recept za antistres zeleni smoothie s blitvom i maca prahom. Ovaj ukusan obrok pomoći će vam da se bolje nosite sa stresnim situacijama i lakše koračate kroz život.

Sastojci:

  • 1/4 žličice maca praha
  • 1/2 banane
  • 1/2 avokada
  • 1 šaka svježe blitve
  • 2 žlice grčkog jogurta
  • 1 dcl zobenog mlijeka
  • Sadržaj jedne kapsule Biorela® MagneBiotic

zeleni-smoothie-priprema

zeleni-smoothie-priprema-II

zeleni-smoothie-i-magnebiotic

Priprema

Sve sjedinite u blenderu, opustite se i uživajte u svom zelenom smoothieju obogaćenom dobrim*bakterijama i magnezijem.

*nepatogene bakterije prirodno prisutne u probavnom sustavu

Magnezij i vitamin B6 doprinose smanjenju umora i iscrpljenosti, normalnoj psihološkoj funkciji te normalnoj funkciji živčanog sustava.

Imate pitanje za nas? Javite nam se i saznajte sve što vas zanima!

Sve informacije i savjete o Biorela® proizvodima potražite u našem savjetovalištu. Tim naših liječnika i farmaceuta rado će odgovoriti na vaša pitanja.

Javite nam se