menu icon

Smoothie od mandarine, banane i đumbira za podršku imunitetu

Smoothie od mandarine, banane i đumbira bit će odlična podrška imunitetu u jesenskom i zimskom razdoblju. U tmurno i hladno jesenje vrijeme svaka podrška imunitetu itekako je dobrodošla. Doručak, kao najvažniji obrok u danu, također, igra važnu ulogu u očuvanju zdravog imuniteta. U sezoni virusa, za doručak birajte namirnice koje na prirodan način podupiru zdravlje imuniteta.

Probudite osjetila i unesite malo boje u siva i hladna jutra uz smoothie od mandarina, banane i đumbira. Ovi jednostavni i uvijek dostupni sastojci donose obilje vitamina i minerala koji mogu podržati vaš imunitet u borbi protiv vanjskih utjecaja i uzročnika bolesti.

Mandarine, baš kao i čitava obitelj agruma, bogate su vitaminom C, dobro nam poznatim saveznikom snažnog imuniteta.

Osim toga, mandarine i banane bogate su prehrambenim vlaknima koja pak blagotvorno djeluju na brojne funkcije u organizmu – od probave do krvožilnog sustava.

Ako svoj smoothie od mandarina, banane i đumbira pomiješate s nekoliko žlica grčkog jogurta, ovim zdravim doručkom unijet ćete i nešto proteina, ali i dobrih* bakterija.

Dobre* bakterije prirodno su prisutne u probavnom sustavu, a u našim crijevima sudjeluju u probavi, sintezi vitamina, djeluju zaštitno na crijevnu sluznicu te pogoduju imunološkom sustavu.

Jednostavno je čudesno kako jedan tako skroman obrok može donijeti pregršt dobrobiti za zdravlje. Zato ne preskačite doručak, osobito ne u jesensko i zimsko razdoblje kada će vas dodatno ugrijati tijekom svježih jutara.

Recept za smoothie od mandarina, banane i đumbira

Sastojci:

  • 3 mandarine bez kore
  • 1 banana
  • 1/2 čajne žličice oguljenog đumbira
  • 1 dcl zobenog mlijeka
  • 2 do 3 žlice grčkog jogurta

Sve sastojke osim jogurta sjedinite u blenderu, a tako pripremljen smoothie lagano pomiješajte s jogurtom.

Recept za smoothie od mandarina

recept-za-smoothie-od-mandarina-i-banane

smoothie-od-mandarina

Imunitet je izrazito kompleksan sustav koji pruža podršku našem tijelu u zaštiti od vanjskih utjecaja poput virusa i bakterija. Podržati ga možete zdravim životnim navikama poput tjelovježbe, kretanja, brige o prehrani, ali i korištenjem ciljanih dodataka prehrani poput kapsula Biorela® Immuno Protect. Osim dobrih* bakterija ovaj imunobiotik sadrži vitamin D, cink te beta-glukan.

Smoothie je odličan izbor za početak dana – osigurava dovoljnu količinu vitamina, minerala i ostalih antioksidansa te vlakana za dobru probavu.

Vitamin D i cink doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava. Cink doprinosi zaštiti stanica od oksidativnog stresa.

*nepatogene bakterije prirodno prisutne u probavnom sustavu

Imate pitanje za nas? Javite nam se i saznajte sve što vas zanima!

Sve informacije i savjete o Biorela® proizvodima potražite u našem savjetovalištu. Tim naših liječnika i farmaceuta rado će odgovoriti na vaša pitanja.

Javite nam se