Najjača obitelj dobrih* bakterija

Zašto dobre* bakterije?

Što su dobre* bakterije?

Dobre* bakterije su kulture živih mikroorganizama, koje primijenjene u dovoljnoj količini imaju povoljne učinke na zdravlje domaćina.

Kažemo da su one dobre* bakterije jer u probavnom sustavu mogu spriječiti rast patogenih (loših) bakterija te čine sastavni dio zdrave crijevne mikroflore.

Što rade dobre* bakterije?

Dobre* bakterije zaustavljaju rast loših bakterija uspješno se natječući s njima za prostor i hranu.

Povećavajući svoj broj u crijevima oni pomažu crijevnoj mikroflori u probavi, sudjeluju u sintezi vitamina, djeluju zaštitno na crijevnu sluznicu te imaju povoljan učinak na imunološki sustav.

Zdrava razina korisnih bakterija u našem probavnom sustavu iznimno je važna za prirodnu otpornost organizma. Kad znamo da 70% našeg imunološkog sustava čini probavni sustav jasno je da je zdrava crijevna mikroflora jedan od preduvjeta dobrog imuniteta i zdravlja.

Kada trebam dobre* bakterije?

U crijevnoj mikroflori normalno žive mnoge bakterijske populacije; korisne ali i one patogene (štetne).

Na sreću, kada su dobre* bakterije u većem broju od loših, u probavnom sustavu vlada stanje zdravstvene ravnoteže. Ako se zbog nekog razloga dogodi da se broj dobrih* bakterija smanji toliko da loše bakterije prevladaju, nastaju problemi i govorimo o narušenoj ravnoteži crijevne mikroflore. Razlozi narušene ravnoteže mogu biti brojni. Neki od njih su uzimanje antibiotika, proljev, stres, putovanje, prekomjerna konzumacija alkohola, izlgaganje toksinima ili promjena uobičajene prehrane.

Crijevnoj mikroflori možemo pomoći da se brzo i uspješno vrati u ravnotežu uzimanjem djelotvornih količina živih i dokazano aktivnih dobrih* bakterija. Dobre* bakterije mogu se uzimati svakodnevno u manjoj dozi ili kod akutnog problema ciljanim proizvodom u snažnijoj dozi.

Jesu li sve dobre* bakterije stvarno ‘dobre*’?

Da bi bakterije doista dobile pridjev “dobre*” – trebaju zadovoljiti nekoliko uvjeta: biti žive, imati sposobnost preživljavanja prolaska kroz probavni sustav (želudac i žuč) te moraju moći uspješno povećati svoj broj u crijevima. Njihov rod, vrsta i soj moraju biti jasno definirani, a korisni učinci potvrđeni kliničkim studijama. Vrlo važno je i da su stabilne tj. žive tijekom čitavog roka valjanosti. Dobre* bakterije u Biorela® proizvodima zadovoljavaju sve ove kriterije.

Kako uzeti dobre* bakterije

Dodaci prehrani s dobrim* bakterijama ne uzimaju se s vrućom hranom ili pićem niti se miješaju s vrućim sastojcima. Kod istovremene primjene antibiotika, primjenjuju se najmanje 3 sata nakon uzimanja antibiotika.


Imate pitanje?

Za sve informacije i savjete o Biorela® proizvodima obratite se u naše Savjetovalište. Tim naših liječnika i farmaceuta rado će odgovoriti na vaša pitanja.

Savjetovalište