menu icon

Smoothie s indijskim oraščićima kao podrška imunitetu

Smoothie s indijskim oraščićima bit će odlična podrška imunitetu tijekom cijele godine, a posebice zimi. Naime, u zimskim mjesecima kada su dani puno kraći, a na posao odlazite i vraćate se po mraku, posvetite svoju jutarnju rutinu zaštite imuniteta. U tome će vam pomoći svega nekoliko pomno biranih namirnica, ali i svjesno izlaganje dnevnoj svjetlosti.

Vitamin D doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava, a prirodno ga sintetizira naše tijelo pod utjecajem sunčeve svjetlosti. Zima je vrijeme kada često razmišljamo o nadoknadi vitamina D jer ga zbog nedostatka sunčeve svjetlosti i nedovoljnog boravka na otvorenom tijelo ne proizvodi dovoljno.

Stoga je važno razmišljati o hrani kao izvoru vitamina D, ali i dodacima prehrani koji će nam u tome pomoći.

Vitamin D topiv je u mastima stoga ga je dobro uzeti s hranom koja je masnija kako bi se pravilno apsorbirao. Orašasti plodovi pritom su odličan izbor.

Za podršku imunitetu u zimskim mjesecima važno je voditi brigu i o probavi, odnosno uravnoteženoj crijevnoj mikrobioti. Naime, iznenađujuće velik broj imunosnih stanica nalazi se upravo u crijevima. U našim crijevima svakodnevno vrijedno rade milijarde dobrih* bakterija, sprječavajući naseljavanje onih “loših”.

Dobre* bakterije možete unijeti kroz hranu poput, primjerice, jogurta, ali i kroz uzimanje dodataka prehrani posebno dizajniranima za podršku imunitetu.

Predlažemo vam da kušate naš smoothie bogat mirisima i okusima blagdanskih kolača, ali i blagodatima hrane za imunitet.

Recept za smoothie s indijskim oraščićima

Za ovaj fini smoothie s indijskim oraščićma za podršku imunitetu bit će vam potrebni sljedeći sastojci:

  • 1 banana
  • 3 žlice grčkog jogurta
  • 1 žlica sitnih zobenih pahuljica
  • 1 žlica listića kokosa
  • manja šaka indijskih oraščića ili običnih oraha
  • 1 žlica meda
  • 1 mala žličica cimeta
  • Sadržaj 1 kapsule Biorela® Immuno protect

Sve namirnice sjedinite u blenderu i uživajte.

smoothie-od-indijskih-orascica-priprema

smoothie-od-indijskih-orascica-i-biorela-immuno-protect

smoothie-od-indijskih-orascica-recept

smoothie-od-indijskih-orascica-u-casi

U zimskim danima posebno je važno voditi računa o boravku na otvorenom i izlaganju dnevnoj svjetlosti kada god je to moguće. Kratka šetnja u pauzi za ručak, izlet s obitelji tijekom vikenda ili šetnja s kućnim ljubimcem, sve ove aktivnosti pomoći će vašem tijelu u sintezi vitamina D. Kušajte i ostale smoothieje za dobru probavu koji mogu biti pravi bogati obrok koji će zadovoljiti vašu potrebu za slatkim, ali i za unosom vitamina, minerala, vlakana i ostalih hranjivih tvari.

Vitamin D i cink doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava.

*nepatogene bakterije prirodno prisutne u probavnom sustavu

Imate pitanje za nas? Javite nam se i saznajte sve što vas zanima!

Sve informacije i savjete o Biorela® proizvodima potražite u našem savjetovalištu. Tim naših liječnika i farmaceuta rado će odgovoriti na vaša pitanja.

Javite nam se